Reklamacije

NOVATEX tim je svestan vaših prava kao kupaca i posvećeni smo unapređenju vašeg poverenja kada je u pitanju kupovina putem Interneta. Zbog toga smo rešili da postupak reklamacije maksimalno pojednostavimo, kako bismo vam u što većoj meri olakšali posao.

Bitna napomena:
Svako oštećenje pri transportu, nedostajanje nekih delova i eventualnu neispravnost nekog proizvoda, kao kupac ste dužni da prijavite u roku od 24h od prijema robe. Primljenu robu ste dužni da proverite po prijemu i ako je došlo do greške, potrudićemo se da je u najkraćem roku ispravimo. Ukoliko na proizvodu ima vidnih oštećenja u obliku pocepanih delova ili nagnječenja, savetujemo da takvu pošiljku ne preuzimate.

Neispravna roba

U slučaju neispravne robe molimo Vas da nam pošaljete mail sa naslovom REKLAMACIJA na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. kako bi naš agent za reklamacije u najbržem mogućem roku mogao da odreaguje na Vaš zahtev.
NOVATEX posluje u skladu sa zakonima Republike Srbije i poštuje prava svojih kupaca. Ukoliko je roba u garanciji, molimo da prvo proverite servisnu mrežu proizvođača. Ukoliko ste u bilo kakvoj nedoumici, slobodno nas kontaktirajte i dobićete konkretna uputstva kako da ostvarite reklamaciju. Naravno, molimo da čuvate originalna pakovanja.

Reklamacije na oštećenja u transportu

Veoma je važno da sva oštećenja u transportu, vidjliva na pakovanju proizvoda odmah prijavite kuriru koji vam isporuči robu. Svako oštećenje pri transportu, nedostajanje nekih delova i eventualnu neispravnost nekog proizvoda kupac je dužan da prijavi u roku od 24h od prijema robe.

Ukoliko uočite takvo oštećenje:

Nemojte potpisati prijem pošiljke.
Zamolite kurira da sačeka dok proverite da li oštećenje na pakovanju uslovilo i oštećenje samog proizvoda ili gubitak delova. Ukoliko proizvod nije oštećen, i svi delovi su na broju, potpišite prijem pošiljke.
Ukoliko deluje da je proizvod oštećen (ili da nedostaju delovi), definitvno odbijte prijem pošiljke, i javite se nama, radi utvrđivanja daljih koraka kako biste dobili ispravan, neoštećen proizvod.
Ukoliko ste ipak primili pošiljku, a kasnije ste zaključili da je došlo do oštećenja u transportu ili da ste dobili proizvod:

  • koji niste poručili a nalazi se na računu
  • koji niste poručili a ne nalazi se na računu
  • koji ste poručili a ne nalazi se na računu
  • koji je oštećen
  • koji ne radi
  • koji podleže garanciji bez garantnog lista
    ili kome je istekao rok trajanja,

obavezno sačuvajte originalnu ambalažu, u kojoj vam je pošiljka isporučena.

Molimo da slikate oštećenu ambalažu i proizvod, i sliku pošaljete na email adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Ako tokom instalacije ili prvog puštanja u rad utvrdite da je proizvod neispravan, potrebno je da nas odmah obavestite tako što ćete nas kontaktirati telefonom ili nam poslati mail sa opisom problema i vašim kontaktom.

Zamena veličine i boje

Ukoliko se radi o odevnim predmetima, moguća je zamena za veći ili manji broj kao i zamena za drugu boju. U ovom slučaju postupak je sledeći:
Pošaljite nam proizvode nazad
Doplatite poštarinu za ponovno slanje - kontaktirajte nas za uputstvo za uplatu telefonom ili na email adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Kada primimo vraćeni artikal i vašu doplatu za poštarinu, šaljemo vam zamenjeni artikal

Ipak sam se predomislio

Ukoliko niste zadovolnji nekim artiklom (iako se ne radi o kvaru), možete ga zameniti pod sledećim uslovima:

  • Da nije prošlo više od 14 dana od kako smo vam ga poslali
  • Da nam ga vratite nekorišćenog, u originalnom stanju, u orginalnoj ambalaži, sa svom propratnom dokumentacijom.

Potrebno je da doplatite razliku u ceni (ukoliko je ima) i poštarinu za ponovno slanje - kontaktirajte nas za uputstvo za uplatu telefonom ili na email adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
U tom slučaju dobićete od nas mogućnost da umesto vraćenog proizvoda dobijete neki drugi, po vašem izboru. Uveravamo vas da ćemo sve opravdane reklamacije prihvatiti i u zavisnosti od vaših zahteva vratiti novac, zameniti ili popraviti proizvod.

Pravo potrošača na odustanak od ugovora

Dokumentacija koju šaljemo

Kompletnu dokumentaciju – račun, Ugovor na daljinu, Obrazac za odustanak od ugovora, Obaveštenje u slučaju povrata robe u zakonskom roku i Obaveštenje o pravima I obavezama potrošača – cenjenim kucima šaljemo putem e-mail-a u elektronskoj formi.
Iz navedenog razloga molimo cenjene kupce da pri popunjavanju porudžbenice obavezno unesu validnu e-mail adresu na koju će stići dokumentacija. Isporuku vršimo putem partnerskih kurirskih službi. Slanje prethodno navedene dokumentacie nastupa po dobijanju izveštaja kurirske službe da je roba isporučena na željenu adresu, u razumnom roku (do 48 sati nakon dobijanja potvrde od strane kurirske službe).