Zaštitne i radne rukavice su obavezna zaštitna oprema jer su ruke i prsti, delovi tela koji su najviše izloženi povredama, pa je od izuzetnog značaja da budu dobro zaštićeni.

Zaštitne rukavice, kao i radne rukavice napravljene su kako bi se šake i ruke zaštitile od mnogih opasnosti koje se mogu desiti na radnom mestu kao što su posekotine, ogrebotine, rezovi, vibracije, hemijske i biohemijske supstance, visoke temperature, poslovi povezani sa udarcima, elektroinstalacijama.

U firmi NOVATEX možete pronaći razlitičite zaštitne rukavice, a u zavisnosti od vrste posla koji obavljate, možete birati sledeće:

Zaštitne Močene (slojevite) rukavice - Zaštitne močene (slojevite) rukavice su izuzetno otporne na cepanje.

Zaštitne hemijske rukavice - specijalno izrađene rukavice za rad sa hemijskim sredstvima. Zaštitite Vaše ruke od opasnih hemijskih materija, zaštitnim hemijskim rukavicama.

Zaštitne kožne rukavice - Zaštitne kožne rukavice obezbeđuju maksimalan osećaj pri obavljanju posla. Otporne su na abraziju, prosecanje, probijanje, vlagu ili temperaturu.

Zaštitne kombinovane rukavice - Zaštitne kombinovane rukavice su izrađene od različitih vrsta materijala koje pružaju dobru zaštitu.

Varilačke rukavice - Varilačke rukavice, zaštita za sve varioce, prilagodljive dlanu, otporne i izdžljive.

Tekstilne rukavice - Više vrsta i metarijala od kojih se prave tekstilne rukavice upotrebljive su za razne namene, a sve u cilju što bolje zaštite ruku.

Radne hobi rukavice - Radne hobi rukavice odlično prijanjaju uz ruku za izvanredan osećaj pri radu. Prilagodljivost koje imaju radne hobi rukavice, omogućuju odličnu pokretljivost ruke.

Zaštitne zimske rukavice - Zimske zaštitne rukavice su prilagođene za rad u vreme niskih temperatura zimi. Odlična zaštita ruku u zimskim i uslovima rada na otvorenom.

Zaštitne rukavice protiv prosecanja - Specijano napravljene rukavice protiv prosecanja za zaštitu Vaših ruku od raznih povreda koje se mogu desiti u toku rada. Ove rukavice su otporne na udarce i sečenje.

Zaštitni narukavi - Narukavi za zaštitu većeg dela ruku od dlana do ramena

Zaštitne jednokratne rukavice - Zaštitne jednokratne rukavice, kako i sama reč kaže su rukavice za jednokratnu upotrebu, od različitih materijala su izradjene, u zavisnosti od potreba za koju su namenjene.

Zaštitne toplootporne rukavice - Zaštitne toplootporne rukavice, rukavice otporne na visoke temperature.

Zaštitne mesarske rukavice - Pogodne i prilagodljive zaštitne rukavice za mesare od pletenog čelika za Vašu zaštitu.

Antivibracione rukavice - Antivibracione rukavice su pogodne za zaštitu zglobova i ruku radnika prilikom upotrebe alata koji izazivaju jake vibracije.

Elektroizolacione rukavice - Elektroizolacione rukavice se koriste u proizvodnji i distribuciji električne energije.

Specijalne rukavice - Različita zanimanja imaju potrebe za različitim vrstama zaštite ruku pa se tako i prave specijalne rukavice prilagođene određenim potrebama.

Bez obzira kojim se poslom bavite, ukoliko postoji čak i minimalna mogućnost da se povredite, žaštitite se i nosite odgovarajuće zaštitne i radne rukavice, jer će vam svakako pomoći da posao radite bezbedno i efikasno.

Čak i u kućnim uslovima kada radite neke popravke neophodno je nositi zaštitne rukavice jer može vrlo lako doći do lakše ili čak i teže povrede. Da bi se izbegla svaka povreda ruke ili prstiju najbolja zaštita je nošenje zaštitnih i radnih rukavica.

Za bezbedan i siguran rad nošenje zaštitnih rukavica je obavezno, i zaštitne i radne rukavice treba kupovati samo od proverenog i pouzdanog proizvođača kao što je firma NOVATEX jer i sam izbor kvaliteta i materijala zaštitnih rukavica je bitan. Neki od najčešće korišćenih materijala za zaštitne i radne rukavice su koža, pamuk, nitril, guma i dr. Jer ukoliko nosite rukavice od adekvatnog materijala one će biti dugotrajnije.

Budite slobodni da nas kontaktirate, ili poručite online zaštitne i radne rukavice, jer kod nas vas uvek čeka najbolja zaštitna i radna oprema NOVATEX - zastitnaoprema.rs