Zaštita glave namenjena je za zaštitu od rizika udarca predmetima koji padaju ili udarca glavom u nepomičan predmet (npr. ako je ograničen prostor za glavu).
Šlemovi za zaštitu u industriji predviđeni su prvenstveno za zaštitu korisnika od predmeta koji padaju i od povrede mozga i frakture lobanje kao posledica takvog udarca.

Radi zaštite glave koriste se zaštitni šlemovi i zaštitne kape. Zaštitni šlemovi i zaštitne kape moraju biti u skladu sa zahtevima odgovarajućih evropskih normi i kao takve moraju biti označene na unutrašnjoj strani oklopa.

Zaštitni šlem mora potpuno pokrivati gornji i zadnji deo lobanje i mora imati obod za zaštitu čela i vrata. Šlem za zaštitu glave pri podzemnim radovima mora imati nosač lampe a, po potrebi, na zadnjoj strani i nosač električnog provodnika (kabla). Zaštitni šlem mora biti izrađen od materijala koji nije zapaljiv i koji je otporan prema udaru i dejstvu vode, kiseline i toplote.

Zaštitne kape su udobnije za nošenje od šlemova, ali su namenjene samo za slabije udarce. Zaštitne kape ne pružaju jednaku zaštitu kao šlemovi i ne smeju se nositi kao zamena za šlemove u zonama u kojima je obavezno njihovo nošenje.

Novateks Vam nudi veliki izbor šlemova, hard kapa i dodataka za šlemove. Kod nas možete naći vatrootporne šlemove, za profesionalne vatrogasce, šumarske šlemove, alpinističke šlemove, zatim šlemove sa vizirom i šlemove sa ventilacijom.

Dodaci za šlemove su: viziri otporni na visoke temperature, magnetni viziri za električare, tamni acetatni viziri optorni na hemikalije, žičani vizir, zatim montažni antifoni, lampe, steznici

U Novateksu možete naći i više vrsta hard kapa: klasične ili baseball kape-kacige, u više boja.

 

Radi zaštite glave od prašine i zaštite kose od uvlačenja u mašine pri vršenju radova u neposrednoj blizini rotirajućih delova mašina (automatskih strugova, valjaka i sl.) - licima koja vrše takve radove daju se na korišćenje zaštitne kape, kačketi, guste mrežice, marame ili slična sredstva odnosno oprema za pokrivanje glave.

Novateks Vam nudi veliki izbor zaštitnih kačketa raznih boja i kapa specijalnih namena kao što su kape za kuvare ili radne kape sa širitom.

Celokupnu ponudu opreme za zaštitu glave, kao i ostali program Novateksa pogledajte kod nas na sajtu.

Dobrodošli na sajt najbolje zaštitne opreme - zastitnaoprema.rs