Radni mantili se koriste kao deo radne uniforme u farmaceutskoj, prehrambenoj, konditorskoj industriji, farmaciji, medicini u kuhinjama itd. Dakle, radni mantili se šiju za različite vrste poslova, odnosno različita zanimanja. U našoj ponudi imamo veliki izbor i muških i ženskih modela. Osim standardnih modela, kod nas možete naći i radne mantile po HACCP standardu. HACCP standard zasniva na analizi i kontroli potencijalnih bioloških/mikrobioloških, hemijskih i fizičkih opasnosti. To su dakle potencijalne opasnosti kojima su izložene sirovine. Takođe i moguće opasnosti pri rukovanju, proizvodnji, distribuciji i konzumiranju krajnjeg proizvoda. Njegova primena podrazumeva poštovanje standardnih operativnih procedura i uputstava. 

Na taj način se smanjuju rizici po bezbednost hrane.

Zaposleni od svoje odeće očekuju maksimalnu udobnost. Naravno da žele i da lepo izgledaju dok rade. Takođe važno im je da je materijal kvalitetan, što podrazumeva da su radni mantili izdržljivi. 

Važno je da se ispoštuju propisani standardi i nivoi zaštite. U Aktu o proceni rizika na radnom mestu jasno su definisani specifični standardi, ali i zaštita od rizika tokom obavljanja poslova. Važno je znati i kako održavati radne mantile. Samo pravilnim čišćenjem prema uputstvima proizvođača radni mantili će imati zaštitnu funkciju. Predstavićemo samo deo radnih mantila koje imamo na stanju.

STING ESD

ESD zaštitni laboratorijski mantil bele boje, sa pokrivenim kopčanjem. Sastav materijala je kombinacija 39% poliestera, 59% pamuka i 2% ugljeničnih vlakana. Upravo to pruža zaštitu od elektrostatičkog pražnjenja.

Radni MANTIL ženski teget

Ženski radni mantil koji je veoma udoban.  Klasičnog je kroja sa praktičnim džepovima. Zakopčavanje je pomoću dugmadi. Teget je boje od 65% poliestera, 35% pamuka, 195 g/m2. Dostupan je u veličinama od 36-56.

HACCP Mantil

Muški i ženski radni mantil bele boje, napravljeni su po HACCP standardu. Zatvaraju se pomoću čičak trake. Šiveni od kvalitetnog pamuka (100% pamuk, 200 g/m2) koji je paropropusan i lak za održavanje. Pere se na visokim temperaturama i lako se pegla. Koriste se u prehrambenoj industriji, farmaceutskoj industriji, u medicini, u kuhinjama, apotekama, i sl.