Portirska odela, odnosno odela za portire mozete kupiti u firmi Novatex. Hoteli, moteli, javne i državne ustanove, banke obično imaju portire. Svaka luksuzna zgrada za stanovanje takođe ima zaposlenog portira. Sama reč portir potiče od francuske reči “portier”. U bukvalnom prevodu znači vratar ili čuvar vrata. Zadatak portira u osnovi je da kontroliše ko ulazi u objekat.

Prema novijim sprovedenim istraživanjima, na savremenom tržištu rada jedno od najčešće upražnjenih radnih mesta jeste portir.  Velika je potražnja za osobama koje su kvalifikovane za ovo zanimanje. Sada je praksa da gotovo svaka kompanija ima otvorenu ovu radnu poziciju. 

Postoje specijalizovane obuke i kursevi za portira. Navikli smo da portire viđamo uglavnom u teget ili crnim kombinacijama. Na našem sajtu je velika mogućnost izbora radnih pantalona, košulja, jakni koje imaju elegantnu crtu.

Iz ponude izdvajamo Policijski džemper (džemper za radnike obezbeđenja) izrađuje se od pletenine sirovinskog sastava 50% pamuk/ 50% akril, debljine 500 gr/m2. Može imati "O" ili "V" izrez i ojačanja na ramenima i laktovima.  

Standardne boje su teget i crna, a može se izraditi i u bojama po izboru kupca.

  • Epolete na ramenima i džep na grudima ili rukavu (osnovna cena se uvećava za 5%)
  • Izrada od prediva sirovinskog sastava 50% vuna / 50% akril (osnovna cena se uvećava za 10%)
  • Modeli polurolke - sa podignutom kragnom i kratkim patent zatvaračem (osnovna cena se uvećava za 15%)
  • Izrada od pletenine debljine 350 gr/m2 (osnovna cena se umanjuje za 20%)

Portirska odela - boja i izgled

Boja i izgled portirskog odela ne sme da podseća na one koje nose policija, Vojska Srbije, carina i drugi državni organi. To je propisano  novim Pravilnikom o boji i sastavnim delovima uniforme službenika obezbeđenja koji je objavljen u "Službenom glasniku".

Propisano je i da se logo na uniformama mora razlikovati od obeležja pripadnika državnih organa koji nose uniformu.

Na uniformi portira ne smeju se nalaziti obeležja, odnosno natpisi koji nisu u skladu sa pravilnikom. Pod tim se misli na reči koje bi mogle da navedu na zaključak da se radi o pripadniku državnog organa.

Delovi uniforme mogu da budu i kačket ili kapa, prsluk, šal, kravata, rukavice, jednodelni kombinezon, kišni mantil i sl.