Radni i zaštitni prsluci su postali veoma traženi poslednjih godina.  Zbog specijalnih materijala i svojstava, zaštitni prsluci se ističu od ostalih po vidljivosti.

Prvi korak da se izbegnu incidenti na gradilištima, putevima ili radnim zonama je da se osigura prostor i radnici. Upravo za to će poslužiti radni prsluci za radnike. Najviše traženi su definitivno zaštitni prsluci koji su izrađeni od reflektujućeg materijala. Za visoku vidljivost potrebne su svetle, privlačne boje. Uobičajene boje prsluka uključuju limun žutu, narandžastu i crnu. Građevinski radnici uglavnom nose narandžaste zaštitne prsluke. Radnici u industrijskim postrojenjima češće nose žute. Crne prsluke uglavnom nosi policija, komunalna inspekcija itd. Radni i zaštitni prsluci idealni su za nošenje tokom cele godine. Tokom vrelih letnjih dana, najbolji izbor su prsluci od mrežaste tkanine. Nasuprot njima prsluci od polimerne tkanine su odlični za zimu. Postoji mnogo vrsta zaštitnih prsluka. Oni se razlikuju po vrsti, materijalima, nameni...Različite vrste prsluka odgovaraju različitim poslovima.

Radni i zaštitni prsluci - muški i ženski

Zaposlenima čije je radno mesto vezano za saobraćaj i javna vozila odgovaraju prsluci za upozorenje. Zaštitni prsluk mora osigurati da radnik bude odvojen od pozadine, uključujući tu i tešku opremu, materijale i mašine. Ako osoblje nije lako vidljivo na radnim mestima, to može dovesti do povreda. Naročito ako se u radnom okruženju nalazi teška oprema, bageri, dizalice, kamioni itd. Tokom prelaznih godišnjih doba radni i zaštitni prsluci su najpopularniji. Idealni su za promenljive vremenske prilike.  

Ribarski modeli prsluka su jedni od najtraženijih, i to ne samo kod ljubitelja pecanja. Oni su popularni zato što imaju veliki broj prostranih džepova u koje možete da stavite sve vaše sitnice.

NOVATEX vam nudi prsluke od različitih materijala, različitih namena i od različitih proizvođača. Kada radnici obuku zaštitne prsluke koji su udobni i prijatnog materijala nesvesno će se poboljšati i efikasnost rada. Na našem sajtu možete pogledati ogroman izbor radnih i zaštitnih prsluka, muške i ženske modele. Izaberite odgovarajući, tu smo za sva pitanja i konsultacije.