Zaštitne specijalne rukavice su najbolja i najsigurnija zaštita za ruke na radnom mestu. Zaštita ruku i prstiju od ogromne je važnosti za vaš rad i kvalitet života. Gornji ekstremiteti čine većinu povreda na radu.

Prema statistici Ministarstva rada za 2019. godinu, 46% svih povreda na radu podrazumeva povredu gornjih ekstremiteta. U Preko 50% slučajeva radnik je pretrpeo povredu šake ili prstiju. Te povrede uključuju istezanja, uganuća, prelome i prignječenja.  Ali podaci govore da je najveći procenat povreda šake preko 30% nastalo u radu sa oštrim predmetima.

Rad sa oštrim i neravnim predmetima je glavni uzrok povreda šake.

Postoji niz različitih opasnosti na radnim mestima koje mogu da dovedu do povreda. Zato je neophodno da ruke zaštitite specijalnim zaštitnim rukavicama. Na našem sajtu možete naći veliku izbor najboljih zaštitnih rukavica. Kompanija Novatex nudi samo najbolju moguću zaštitnu opremu.

Vrste specijalnih zaštitnih rukavica

Možemo se pohvaliti velikim asortimanom specijalnih zaštitnih rukavica. Od FLAME vatrogasnih rukavica sa zaštitnim slojem od goveđe kože, do PVC rukavica za hladnjače. Ove rukavice su specijalno izrađene za celodnevni rad u hladnjačama do -30°C.

Rukavice za jednokratnu upotrebu treba menjati ako postoji bilo kakav znak kontaminacije. Rukavice za višekratnu upotrebu treba često prati, ako se koriste duže vreme. Takođe veoma je bitno izabrati odgovarajuću veličinu rukavica. Ako uzmete preuske rukavice to će vas brzo zamoriti, a prevelike i preširoke će takođe otežavati obavljanje zadataka. Treba uvek birati odgovorajuće zaštitne specijalne rukavice.

Pletene dvoslojne toplootporne rukavice OVENBIRD takođe izdavajamo iz naše ponude specijalnih zaštitnih rukavica. Specijalne su po tome što pružaju zaštitu od kratkotrajnog kontakta sa vrelim predmetima temperature do 350°C. Unutrašnji sloj rukavice je od 100% pamuka. Zahtevi kod radnih rukavica su široki, od zaštite od mehaničkih opasnosti, posekotina, hemikalija, temperatura do zaštite od vremenskih uticaja. 

Zaštita radnika mora biti prioritet svakog poslodavca. NOVATEX vam nudi veliki izbor specijalne zaštitne opreme. Pogledajte na sajtu našu kompletnu ponudu zaštitnih specijalnih rukavica.