HTZ oprema odnosi se na zaštitnu odeću, šlemove, zaštitne naočare. Ali takođe i na opremu namenjenu zaštiti od povreda ili infekcije. Opasnosti zbog kojih se koristi HTZ oprema uključuju fizičke, električne, toplotne, hemijske, biološke i magnetne čestice. HTZ oprema se može nositi u cilju zaštite na radu, kao i za sportske i druge rekreativne aktivnosti.

Šta je HTZ oprema?

HTZ oprema se mora pažljivo izabrati. Potrebno je osigurati da se zaposleni edukuju kako da je pravilno koriste. Tako će  znati i da otkriju eventualne greške na opremi koje treba prijaviti.  Radnici su oduvek pokušavali da se zaštite. Može se reći da je zaštitna odeća stara koliko i sam rad. Kao najstariji oblici zaštite ljudi su se služili drvetom, kamenjem, listovima... Već u 20. veku  HTZ oprema poprima oblik u kakvom se i danas koristi. Skraćenica HTZ znači higijensko-tehnička zaštita. Usled daljeg razvoja industrije u poslednjih dvadeset godina dolazi do preciznijih podela  zaštitne opreme. 

Lična zaštitna oprema

Lična zaštitna oprema podrazumeva opremu koja se koristi na radu kako bi se sprečile povrede. Kako i sam naziv kaže ova oprema ima cilj da se izbegnu nezgode i nebezbedne situacije na poslu.Od 2011.godine u Pravilniku o ličnoj zaštitnoj opremi usvaja se izraz LZO. Zato se danas u zakonskom smislu najpre koristi izraz lična zaštitna oprema. LZO odnosi se na opremu kojom se tokom rada štiti glava, vrat, oči, sluh ili disajni organi. Takođe pomoću nje mogućnost pada i povrede radnika svedena je na minimum.

Najbolja HTZ oprema

Najbolja HTZ oprema proizvodi se od kvalitetnih materijala i modernog je dizajna. Naša kompanija Novatex doo proizvodi HTZ opremu najboljeg kvaliteta. HTZ oprema mora da bude obezbeđena u skladu sa odredbama aktuelnog zakona i od strane poslodavca. Postoje različiti propisi i strandardi kako evropski tako i domaći.

Pogledajte širok asortiman naših proizvoda na sajtu, naručite online ili pozovite na broj telefona 060/62-33-935.