Zaštitni nazuvci i kaljače se koriste u hemijskoj, naftnoj, građevinskoj, automobilskoj, farmaceutskoj, prehrambenoj industriji. Naravno kaljače imaju ogromnu primenu u poljoprivredi. Kod nas je odomaćen naziv i gumeni opanci. Na određenim radnim mestima, stopala su izložena mnogobrojnim opasnostima. Ako radite na gradilištu, fabrici, magacinu, laboratoriji ili obavljate poljoprivredne radove mora se obezbediti zaštita nogu. Često se kaže da cipela glavu čuva. Danas je uz lep dizajn, kvalitet materijala i udobnost, pozitivno iskustvo nošenja zaštitne obuće zagarantovano.

Pri odabiru zaštitne obuće, razmislite o svim radnim procesima kroz koje prolazite u toku rada. Da li koristite alate, po kakvim površinama hodate? I da li ste u zatvorenom ili na otvorenom prostoru. Svaku radnu obuću treba pravilno održavati i redovno proveravati. Stopala su često izložena različitim rizicima, kao npr:

  • Oštri ili teški predmeti koji mogu pasti na stopalo
  • Prodor i dejstvo vode
  • Proboj stranih tela kroz đon (međuđon)
  • Eksplozivno i elektrostatičko pražnjenje
  • Električni udari
  • Klizave površine
  • Uticaj topljenih metala ili hemikalija

 

Zaštitni nazuvci i kaljače za jednokratnu upotrebu

Iz naše ponude izdvojićemo: BICOLOUR WELLIE OB FO CI SRA i DNLP-B370411 

Bele vodoodbojne PVC kaljače namenjene za prehrambenu industriju. Imaju postavu od belog poliestera, sa đonom koji pruža izolaciju od hladnoće. Otporne su na mineralna, životinjska i biljna ulja i masti, sredstva za dezinfekciju, krv, đubrivo i druge hemikalije. Novateks ih nudi u veličinama od 36-46.
TPU Nazuvak Millennium full protest ESD SRC

Nazuvak je namenjen svim tipovima radne kao i modne obuće. Ima čeličnu zaštitnu kapu i čelični list. Pružaju efektivnu zaštitu od udaraca i kompresije prednjeg dela stopala. Čičak traka oko zgloba za pričvršćivanje se može podesiti prema korisnicima. Nazuvak se lako održava. Može se prati, higijenski je, jer nema direktnog kontakta sa stopalima.

Elektroizolacione (dielektrične) kaljače RSPRX-195  Ove kaljače se obuvaju sa zadnje strane i lako i brzo pričvršćuju oko noge, idealne za radnike koje često ulaze i izlaze iz područja sa povišenim rizikom.

Našu kompletnu ponudu zaštitnih nazuvaka i kaljača pogledajte na sajtu. Odaberite zaštitu za noge i stopala za Vaš tim uz našu stručnu pomoć.

Naš tim vam stoji na raspolaganju za sva pitanja. Pozovite nas ili kontaktirajte mejlom ili putem telefona - 033/261-21-21060/6233-935