Hard kapa - zaštitna kapa je oblik zaštite glave koju radnici nose kako bi sprečili povrede od pada ruševina, udaraca i drugih opasnosti.

Zaštitna hard kapa je kvalitetna, pruža odličnu zaštitu od manjih rizika. Tamo gde nije potreban šlem. Paropropusna je, univerzalne veličine, lagana i udobna. Na njoj se nalaze reflektujući detalji. Takodje, postoji i mogućnost vađenja unutrašnje zaštite radi pranja kape.

Zaštitna hard kapa upotrebljava se na radnim mestima gde postoji mali stepen opasnosti od udarca u glavu. Na radnim mestima gde nije potrebno nositi šlem, kao što su automehaničarske radionice, laka industrija, skladišta, itd. Idealna je gde se vrši prerada hrane, kao i druge grane industrije u kojima nije potrebna potpuna zaštita kacigama.

Hard kape - najbolja zaštita glave

Hard kapa svakako nije zamena za kacige. Nije dizajnirana za zaštitu od udara, od pada, ili povrede nekog predmeta. Takodje ne štiti od električnih opasnosti.

U vezi sa tim, savetujemo vas da ne štedite kada je u pitanju zaštita glave. Neke ljude privlače hard kape zbog troškova, koji mogu biti vrednosti i pola cene kacige. Medjutim, cena nikada ne bi smela da ima primat nad donošenjem najsigurnijeg izbora. Jer, zaštita glave je od vitalnog značaja.
Na bilo kom radnom mestu, od vaše glave, do stopala, svaki deo vašeg tela zaslužuje potpunu zaštitu. Zaštitu od opasnosti prisutnih u radnom okruženju, čak i onih koje je teško predvideti.

Pravilna zaštita glave izuzetno je visoko na listi prioriteta. Kao i sve druge vrste sigurnosne opreme, i kačketi i kacige, i zaštitne kape treba redovno kontrolisati na oštećenja i habanje. Pa čak i onda kada su u očigledno dobrom stanju, treba ih zameniti pre isteka roka upotrebe. Gde god da radite, bilo u građevinarstvu, proizvodnji ili bilo gde drugde gde se ljudi i materijali kreću - zaštita glave je od vitalnog značaja. Zato ne rizikujte, odaberite najbolju zaštitu glave. Možete pogledati naš asortiman hard zaštitnih kapa putem sledećeg linka - https://www.zastitnaoprema.rs/prodavnica/zastita-glave/hard-kape.html

Za sva dodatna pitanja u vezi zaštitne opreme kao što su zaštitne hard kape možete nas kontaktirati i putem telefona:  033/261-21-21060/6233-935