Upijači za hemikalije su pravo rešenje kod izlivanja hemikalija. Znamo da preduzimanje svih mera predostrožnosti još uvek nisu dovoljne da se zaustave nesreće izlivanja. Iako poštujemo sve industrijske smernice, sigurnosne propise, svesni smo da su neke stvari van naše kontrole.

Bilo da se radi o izlivanju nafte, hemijskom izlivanju ili bilo kom drugom opasnom materijalu sa kojim radite ili ga skladištite na vašem radnom mestu. Uvek treba da budete u mogućnosti da se time bavite. Nisu svi proizvodi izlivanja jednaki, već imaju svoju specifičnu upotrebu u zavisnosti od vrste izlivanja.

U vezi sa tim, svi se možemo složiti da su upijajući proizvodi neophodni. Bez obzira na to sa kakvim izlivanjem imamo posla, da bismo ga efikasno zadržali i očistili. Upijači za hemikalije, tj Apsorbenti su takodje napravljeni od različitih vrsta materijala od kojih svaki ima različit skup svojstava.

Upijači za hemikalije - naše rešenje i preporuka

Da bismo zaustavili potencijalne štete od izlivanja nudimo vam nekoliko rešenja za bezbednije okruženje i sigurnija radna mesta.

Uz sve opcije upijača hemikalija dostupnih na tržištu, odabir pravih za vaš određeni problem može izgledati zbunjujuće i frustrirajuće. I ne samo to, već i proizvodi napravljeni od određene vrste apsorbenta, razlikuju se u upotrebi i svojstvima. Danas ćemo razmotriti vrste upijajućih materija i njihova svojstva kako bismo vam olakšali postupak odabira.

Granule za upijanje ulja i hemikalija

Granule za upijanje su siguran i brzo delujući apsorbent. Sve vrste tečnosti, hemikalija (osim hlorovodonične kiseline), vode i ulja izlivenih na čvrstu podlogu će biti brzo apsorbovane u poroznoj strukturi apsorbenta. Zahvaljujući visokom stepenu apsorpcije, granule imaju veoma brzo dejstvo. Što znači da je intervencija brža i da je potrebno manje materijala za rešavanje izliva. Ne odbija vodu i ne pluta, prilikom primene nije klizav. Granule se mogu koristiti kako unutra tako i napolju jer imaju relativno velike čestice. Mogu se koristiti preventivno kao i prilikom izvođenja radova. Idealne su za čišćenje industrijskih podova i za uklanjanje ulja sa prometnih delova u radnom okruženju.

Chemical tubusi upijači hemikalija

Predstavljaju proizvod za reagovanje u slučaju izliva hemikalija. Napravljeni su od polipropilena, prevashodno namenjen za upotrebu na čvrstim površinama kao što su npr. beton i podovi. Izuzetno efikasni za upijanje hemikalija i sprečavanje njihovog daljeg širenja od mesta akcidenta. Imaju metalne klipove na krajevima pomoću kojih se mogu povezati u dugačku rolnu oko prosutih hemikalija.

Upotrebljavaju se i za zaustavljanje širenja izlivenih hemikalija i njihovo upijanje u industrijskim postrojenjima. Takodje i u radionicama, automobilskoj industriji, magacinima, laboratorijama, itd.

Chemical zmijice za upijanje hemikalija

Chemical zmijice komplet za reagovanje prilikom izliva hemikalija u industriji. Napravljene su od polipropilena. Mogu se koristiti oko mašina i na raznim mestima gde može doći do izliva hemikalija. Izuzetno su efikasne prilikom ograničavanja širenja prosutih hemikalija jer se mogu rasporediti u vidu barijere oko izlivenih hemikalija.

Koriste se prilikom ograničavanja daljeg širenja prosutih hemikalija u industrijskim postrojenjima. Takodje i u, raznim radionicama, u automobilskoj industriji, magacinima, laboratorijama, itd.

Upijači za hemikalije - Chemical ploče

Premium univerzalne ploče / upijači za apsorpciju curenja i izlive čine podove suvim i radno okruženje sigurnijim. Imaju polipropilensko jezgro i vrlo izdržljivo predeno vezivo. Ovakva struktura ih čini vrlo čvrstim i omogućava dobre apsorpcione karakteristike. Premium Low univerzalne ploče / upijači su perforirani što omogućava širok spektar upotrebe. Specifičan dizajn je posebno dobar za područja visoko frekventne upotrebe, crni sloj štiti ploče od hodanja i drugih oblika trenja a tamna boja umanuje i vidljive tragove zaprljanja. Premium univerzalne ploče / upijači su idealni za upotrebu u fabrikama, garažama, laboratorijama i bilo gde gde postoji potreba za upijanjem hemikalija.

Chemical listovi za upijanje himikalija

Listovi koji se koriste za upijanje izlivenih hemikalija proizvedeni od polipropilena, tanji su ali pokrivaju veću površinu od ploča što ih čini idealnim za upijanje plitkih barica prosutih hemikalija, 200 kom u pakovanju.

Idealni za upotrebu na benzinskim pumpama, u raznim  laboratorijama, auto servisima, u hemijskoj industriji, faramaceutskoj industriji, petrohemijskoj industriji, itd.

Kompanija Novatex vam stoji na raspolaganju oko svih dodatnih pitanja u vezi sa upijačima hemikalija. Pogledajte asortiman upijača za hemikalije na našem sajtu - https://zastitnaoprema.rs/prodavnica/zastita-od-izliva-tecnosti/upijaci-za-hemikalije.html

Sve proizvode možete poručiti online ili nas kontaktirati putem telefona - :  060/6233-935033/261-21-21

Dobrodošli na sajt najbolje zaštitne opreme u Srbiji - zastitnaoprema.rs