Naša kompanija NOVATEX vam nudi najbolja rešenja za zaštitu glave kao što su zaštitni šlemovi i zaštitne kacige sa širokim izborom dodataka za vašu maksimalnu zaštitu.

Kod nas možete pronaći pravi proizvod za bilo koju namenu sa zaštitnim šlemovima, kacigama i kapicama, bilo da su to građevinski šlemovi za gradilišta, zaštitni šlemovi za šumarske radove, zaštita za glavu za spasavanje sa visine ili profesionalne vatrogasce. Kompanija NOVATEX posebno vodi računa da proizvodi za zaštitu glave uvek mogu da se poboljšaju odgovarajućom dodatnom opremom i da imaju visok stepen udobnosti korisnika zaštitnog šlema.

NOVATEX zaštitni šlemovi su pogodni za industrijske primene, građevinarstvo, rudarstvo, naftu i gas, kao i komunalne usluge. Zaštitni šlemovi nude maksimalnu zaštitu glave.

Zaštitni šlemovi i kacige su potrebne u skoro svakoj industriji gde postoji rizik od povrede, od pada predmeta ili prilikom rada u područjima sa ograničenim prostorom za glavu.
Asortiman NOVATEX zaštitnih šlemova dolazi sa mnoštvom karakteristika koji ne samo da nude predviđenu zaštitu, već i sa udobnošću i dizajnom koji obezbeđuju upotrebu tokom dužeg radnog vremena.
Zaštitni šlemovi spadaju u ličnu zaštitnu opremu i dizajnirani su da štite gornji deo glave radnika od pada ili letenja predmeta, udara, opekotina i električnih opasnosti. U građevinskoj i rudarskoj industriji radnici moraju biti opremljeni zaštitnim šlemovima. Podesivi su i moraju savršeno odgovarati glavi radnika kako bi se obezbedila najbolja moguća zaštita.
Zaštitni šlemovi dostupni su u različitim materijalima poput plastike i lakih metala.

Kako odabrati zaštitni šlem ili kacigu?

Važno je uzeti u obzir nekoliko faktora pri odabiru zaštitnog šlema i kacige.

Prvo je potrebno utvrditi zadatak koji će radnik izvršiti kao i ograničenja i rizike aktivnosti koje treba predvideti. Nivo zaštite potreban od zaštitnog šlema varira u zavisnosti od aktivnosti. Na primer, građevinski šlem ne može se koristiti za šumarske radove jer ne nudi istu zaštitu.

Vrsta zaštite koju biste trebali odabrati zavisi od proučavanja nezgode zadatka (UV obrada plastike, dodatak zaštite za sluh ili kapa za hlađenje pri radu na punom suncu itd.)
Takođe se moraju uzeti u obzir obim glave radnika i udobnost upotrebe šlema. Takođe je važno znati koliko dugo će šlem nositi operater. Za kratak vremenski period zaštitna kapa je dobra opcija jer se lako oblači i skida. Tokom dužih perioda treba uzeti u obzir lakoću upotrebe zaštitnog šlema. Preferirana opcija je zaštitni šlem visokih performansi.

I na kraju, važno je obratiti pažnju na standarde i propise koji važe u našoj zemlji.

Postoje različite vrste šlemova, svaki dizajniran za određene primene. Imajte na umu da svi zaštitni šlemovi ne pružaju isti nivo zaštite, zato budite sigurni da ste izabrali pravu kompaniju preko koje možete nabaviti odgovarajući zaštitni šlem.

Dobrodošli na sajt najbolje zaštitne opreme NOVATEX - zastitnaoprema.rs

Klikom na sledeći link pogledajte širok asortiman i odabarite odgovarajući zaštitni šlem - https://zastitnaoprema.rs/prodavnica/zastita-glave/slemovi.html