Zaštitna oprema NOVATEX. Zaštitna oprema može biti lična zaštitna oprema tj. odeća ili oprema koju nosi zaposleni radi zaštite od opasnosti, U ličnu zaštitnu opremu spadaju odgovarajuće PPE rukavice, zaštitni mantili, laboratorijski kaputi, štitnici za lice ili maske, zaštita za oči, usta, džepne maske ili drugi ventilacioni uređaji.

Specijalizovana odeća ili zaštitna oprema, npr. rukavice, laboratorijski kaputi, zaštita oka i aparati za disanje je zaštitna oprema koju koriste radnici npr. Osoblje službe hitne medicinske pomoći da bi se zaštitili od direktne izloženosti krvlju ili drugim potencijalno opasnim materijalima da ne bi došlo do povreda ili bolesti.

Svaki poslodavac je dužan da obezbedi sigurno i zdravo radno okruženje za svoje zaposlene.

Ličnu zaštitnu opremu ili zaštitnu radnu opremu koristite da obezbedite svoju (sopstvenu) sigurnost.
Koristite ličnu zaštitnu opremu uvek i bilo gde gde je to potrebno. Pridržavajte se uputstava za upotrebu, dobro ih održavajte i bićete bezbedni.

Kompanija NOVATEX nudi sledeću zaštitnu opremu:

1. SIGURNOST ZA GLAVU - ZAŠTITA GLAVE
Nošenje zaštitne kacige nudi zaštitu i može sprečiti povrede glave. Izaberite čvrstu kacigu koja je prilagođena radnim uslovima. Kod nas u NOVATEKSU možete pronaći mnogo elegantnih dizajna i možete odabrati dodatne opcije, poput podesivog kaiševa za unutrašnjost.

2. ZAŠTITA ZA OČI
Oči su najsloženiji deo našeg tela. Svakog dana, više od 600 ljudi širom sveta pretrpi povrede oka tokom svog rada. Zahvaljujući dobrom paru sigurnosnih naočara, ove povrede mogu se sprečiti. Da li dolazite u kontakt sa jakom svetlošću ili infracrvenim zračenjem? Naočare za zavarivanje ili vizir nude idealnu zaštitu!

3. ZAŠTITA SLUHA
Da li radite u okruženju sa visokim nivoom zvuka? U tom je slučaju vrlo važno razmotriti zaštitu sluha. Čepići za uši su vrlo udobni, ali i zaštitne slušalice su zgodne na radnom mestu jer ih možete brzo staviti ili skinuti.

4. ZAŠTITA DISAJNIH ORGANA
Nošenje zaštitne maske na poslu nije luksuz, definitivno ne kada dođete u kontakt sa opasnim materijalima ili kada postoji epidemija nekog virusa. 15% zaposlenih u EU udiše paru, dim ili prah dok obavljaju svoj posao. Maske za prašinu nude zaštitu od sitne prašine i drugih opasnih čestica. Ako su materijali zaista toksični, koristite masku za celo lice. Zaštitne maske za celo lice čvrsto prianja za lice kako bi zaštitilo nos i usta od štetnih zagađenja.

5. ZAŠTITITE SVOJE RUKE PRAVIM RUKAVICAMA
Ruke i prsti se često povređuju, pa je od vitalnog značaja da ih pravilno zaštitite. U zavisnosti od sektora u kojem radite, možete izabrati rukavice za različite primene:

zaštita od vibracija
zaštita od rezanja oštrim materijalima
zaštita od hladnoće ili vrućine
zaštita od bakterioloških rizika
zaštita od prskanja razblaženih hemikalija
zaštitne jednokratne rukavice

6. ZAŠTITA STOPALA - ZAŠTITNA OBUĆA
Čak je i za vaša stopala potrebna čvrsta zaštita. Zaštitne cipele (tip S1, S2 ili S3) i čizme (tip O4, O5, S4 ili S5) idealno su rešenje za zaštitu stopala od velikih težina.Na klizavim površinama, kao što su sneg i led, preporučuje se kandža cipela. Specijalne čarape mogu vam pružiti dodatnu udobnost.

7. ZAŠTITNA RADNA ODEĆA
Prevencija u nesrećama je od presudnog značaja. Zato je dobra vidljivost na poslu, kao što su zaštitna jakna i pantalone visoke vidljivosti izrađene od jake tkanine od velike pomoći u sprečavanju nezgoda.

Sprečite svaku moguću nezgodu - brinite se o sebi!

Gore navedeni saveti su jednostavni i lako se primenjuju u svakom radnom okruženju. Pravilno korišćenje zaštitne opreme iziskuje malo napora, ali može imati višestruki značaj na vaše zdravlje.

Kompanija NOVATEX vam nudi zaštitnu opremu od glave do pete, dovoljan je samo poziv i bićete potpuno bezbedni uz našu zaštitnu opremu.

Dobrodošli na sajt najbolje zaštitne opreme - zastitnaoprema.rs

Zaštitnu opremu možete poručiti online ili nas kontaktirajte putem telefona - 033/261-21-21 060/62-33-935