Odabir najprikladnije zaštitne opreme izuzetno je važan zadatak kako bi svi radnici pri obavljanju opasnih i rizičnih poslova bili pravilno zaštićeni. U kompaniji NOVATEX možete pronaći jednokratne zaštitne kombinezone koji su namenjeni za zaštitu od štetnog delovanja hemikalija, opasnih tečnosti, bakterija, virusa… itd.

Odabir zaštitnog kombinezona ili mantila temelji se na proceni rizika kome je radnik izložen.

Zaštitni kombinezoni ili mantili kompanije NOVATEX bi trebalo po mogućstvu da budu potpuno zakopčani. Medjutim zaštitni kombinezoni i sa dugim rukavima i zakopčavanjem pozadi pružaju bolju zaštitu od običnih kombinezona i mantila. Pretežno se koriste u radu mikrobioloških laboratorija, ili u radu sa respiratornim infekcijama prilikom pružanja zdravstvene zaštite kod zaražene osobe. 

Preko mantila i zaštitnih kombinezona mogu se nositi kecelje kako bi se obezbedila dodatna zaštita, ali to samo u prostorijama gde postoji rizik od prosipanja bioloških materijala, ili u prostorijama gde postoji veoma visok rizik od nekog zaražavanja, poput raznih oblika virusa i bakterija.

Mantile, zaštitne kombinezone i kecelje ne treba nositi van laboratorijskih prostorija ili prostorija u kojima se sprovodi neposredna nega i briga o pacijentu.

Radna i zaštitna oprema i odeća kompanije NOVATEX – kao što su radna i zaštitna odela, zaštitni kombinezoni, zaštitni polukombinezoni, zaštitni kombinezoni sa kapuljačom, pilot odela, pilot pantalone, HACCP odela, kuvarska odela, košulje, majice, bluze, pantalone, odela po uzorku kupca, sa skidanjem rukava, sa ojačanim kolenima, izrađuju se u više boja u zavisnosti od materijala.

O detaljima oko materijala za izradu zaštitne opreme i odeće pozovite nas, jer ukoliko niste sigurni koji proizvod bi trebalo da odaberete, kontaktirajte nas, naše edukovano osoblje će vam rado pomoći u odabiru.

Dobrodošli na sajt najbolje zaštitne opreme kompanije NOVATEX - zastitnaoprema.rs

Poručite zaštitni kombinezon online putem sajta zastitnaoprema.rs ili nas kontaktirajte putem telefona 033/261-21-21060/62-33-935