Radna odela sa zaštitnim svojstvima počinju da se koriste krajem 19. veka.  Prvi su ih nosili radnici tokom rada na kotlovima na ugalj na parnim lokomotivama. Radnici u industriji koji rade u nepovoljnim uslovima moraju nositi radna odela. Radni kombinezoni imaju dugu istoriju upotrebe u vojsci i u nekim slučajevima se smatraju delom uniforme. Proizvode se od različitih tkanina kao što su keper, gabardin, ripstop, pamuk, poliester, viskoza, poliesterski pamuk itd. 

Radna odela se razlikuju po završnim obradama. Tako postoje vodootporna, otporna na ulje, otporna na hemikalije, mrlje, na vatru,  itd.  Izbor pravog stila odela zavisi od brojnih faktora kao što su vrsta radnog mesta, stepen zaštite i raspoloživi budžet. Veoma su popularna i veoma udobna za nošenje. Najčešća boja radnih odela je tamno plava jer ona skriva prljavštinu. Farmeri i zemljoradnici biraju zelenu, ali naravno rade se i u drugim kombinacijama boja.

Radna odela - kako odabrati pravo?

Radna odela moraju biti jednostavna za nošenje i skidanje. Nikako ne smeju da ometaju normalno funkcionisanje i kretanje na radnom mestu. Ako u toku radnog vremena hodate, penjete se stepenicama ili merdevinama, radna odela moraju biti funkcionalna i udobna. Pantalone i rukavi ne bi trebalo da vise nad rukama ili nogama. 

Radna odela štite zaposlene od prašine, ulja, vode, varnica, vatre, hemikalija, boje, sunca itd.

Ponosni smo na radno odelo iz naše proizvodnje. To je ISKRA pamučno odelo iz dva dela teget boje. Napravljeno je od 100% pamuka, 260-280g i čine ga pantalone sa tregerima i bluza. Bluza je sa šob lajsnom koja štiti rajsferšlus od varnica. Najčešće ga koriste zavarivači, brusači, i radnici na sličnim poslovima. Dostupna su u veličinama 42-66. U ponudi imamo i radno odelo za zimske uslove rada. To je TEXON zimsko odelo dvodelno radno odelo sa pantalonama na tregere od vodoodbojnog skaja. Kompletnu ponudu NOVATEX radnih odela pogledajte na našem sajtu. Isporuku vaših narudžbina na adresu vršimo u roku od 1-5 dana na teritoriji Srbije.