Kišna odela i kabanice su zasigurno najefikasniji vid zaštite od kiše. Nudimo bogat asortiman opreme za zaštitu na radu u kišnim uslovima. U zavisnosti od posla koji obavljate (transport, građevinska industrija, proizvodnja) izaberite proizvode po vašoj meri. 

Zaposleni koji rade po kiši suočeni su sa određenim opasnostima na radnom mestu. To se odnosi najćešće na klizave površine i slabiju vidljivost. Kada je vreme kišovito i vetrovito uslovi na radnom mestu se pogoršavaju. Zato je potrebno preduzeti sve mere koje će sprečiti ovakve opasnosti. Novateks nudi veliki izbor jakni, koje su vodootporne. Pored jakni u ponudi su još i kišne pantalone, kombinezoni, kišna odela i kišne kabanice

Kišna odela i kabanice - zaštita od kiše i vetra

Poslodavac je dužan da obezbedi zaštitnu odeću za rad u nepovoljnim mikroklimatskim uslovima. To podrazumeva zaštitnu odeću u uslovima kiše, snega, vetra i ekstremnih temperatura. Fizička opterećenja zaposlenog moraju biti određena prema temperaturi okoline. Zaposleni moraju biti zaštićeni od štetnog dejstva atmosferskih uticaja. Kada radite po kiši, krećite se oprezno. Kiša uzrokuje klizave površine i zato se krećite sporije. Posebno ako se krećete stepeništem ili koristite merdevine. Radite samo alatima sa teksturnim (neklizajućim) drškama. Nemojte koristiti električne alate.

Šta podrazumeva zaštita na radu u kišnim uslovima?

Obavezno obucite odgovarajuću kišnu opremu (kišne pantalone, odela, kabanice, jakne). Nabavite odgovarajuću zaštitu za ruke (rukavice). Ako nosite naočare ili zaštitne naočare, uvek imajte pri ruci sprej protiv magle ili maramice pre nego što izađete napolje. Nosite zaštitnu odeću visoke vidljivosti. Posebno ako radite u postrojenjima ili gradilištima gde saobraćaju vozila i druge teške mašine. U kišnim uslovima najpotrebnija je  kvalitetna i vodonepropusna obuća. Kada su uslovi za rad teški, veći je rizik da zaposleni naprave grešku.To može da prouzrokuje probleme vezane i za bezbednost i sigurnost na radu. Prioritet svakog poslodavca mora biti bezbednost radnika.

Birajte uvek najbolju zaštitnu opremu, jer štitite sebe! - Pozovite nas 060/6233-935; 033/261-21-21